Képzési program a Mezőtúr Városi Kórház – Rendelőintézetben

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Képzési program a Mezőtúr Városi Kórház – Rendelőintézetben”

Európai Uniós támogatásból a Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben az egészségügyi

szakdolgozóknak új szakképesítések megszerzésére nyílik lehetőségük.

A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet 12 596 740 forint uniós támogatást nyert a „Képzési programok az egészségügyi ágazat szolgáltatásfejlesztése érdekében” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 12 millió forintos összköltségvetést meghaladó támogatásból új szakképesítést kap három szakdolgozó és a sikeres vizsgát követően a betegellátásban kamatoztathatják tudásukat.

A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet leginkább a Mezőtúri járásban élő lakosok egészségügyi ellátását biztosítja. A kórház széles skálájú járóbeteg szakellátással, valamint aktív és krónikus fekvőbeteg ellátást is nyújt a betegek számára.

Magyarországon és térségünkben is jelentkezik az egészségügyi szakdolgozóknál a korai pályaelhagyás, a pályára lépés motivációjának a hiánya és egyre nehezebb az utánpótlás biztosítása. Most a kórháznak lehetősége nyílt három szakdolgozó továbbképzésére uniós forrásból, melyek szakmák hiányszakmaként mutatkoztak az intézményben. A 2012-ben újonnan induló Felnőtt Hospice- és Palliatív osztályon egy szakdolgozó Hospice szakápolói képzésben vesz részt, valamint a járóbeteg ellátásban egy fő endoszkópos szakasszisztens és egy fő kardiológiai és angiológiai szakasszisztens ráépüléses egészségügy szakképesítést szerez 2013-2014 évben.

A pályázat keretében motivációs ösztöndíjra és a helyettesítési díjra is biztosított a forrás. Az intézmény folyamatosan kifizeti a képzésen résztvevő szakdolgozók felmerülő összes költségét a pályázati pénzből.

A szűkös költségvetés miatt a kórház önerőből nem tudná finanszírozni az ilyen típusú fejlesztéseket, ezért nagy öröm az intézménynek, hogy sikeres elbírálást kapott a fent említett Európai Uniós pályázata és ezzel is javítani tudja az ápolók szakma iránti elkötelezettségét.

Kapcsolat:

Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet

Telefon: 06 56 550440

 Email: apolig@mezoturikorhaz.hu