NÉPEGÉSZSÉGÜGY FEJLESZTÉSE A MENTÁLIS EGÉSZSÉG TERÜLETEN A MEZŐTÚRI JÁRÁSBAN

Sajtóközlemény

Pályázat címe:„Népegészségügy fejlesztése a mentális egészség területén a Mezőtúri járásban”

Pályázat azonosító száma: EFOP-1.8.20-17-2017-00018

Támogatási összege: 39.651.433.- Ft, támogatás mértéke 100%

Projekt kezdete: 2018.09.01.

Projekt befejezése: 2020.08.31.

A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézetben Európai Uniós támogatásból Egészségfejlesztési Iroda bővítésére nyílt lehetőség.

A Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet mintegy 40 millió forint uniós támogatást nyert , ” Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése a mentális egészség területén” című pályázaton Széchenyi 2020 fejlesztési terv keretében. A támogatásból Lelki Egészség Központ kialakítása, valamint lelki egészség fejlesztésével foglalkozó programok valósulhatnak meg.

 

Mint általában Magyarországon, térségünkben is jelentkeznek azok a gyakran előforduló lelki megbetegedések, melyek a rendszeres szűrésekkel, programokkal megelőzhetőek és a tüneteik enyhíthetőek, valamint szövődményeik is kivédhetőek.

Az intézmény közép- és hosszú távú stratégiájában fejlődést jelent egy kifejezetten a lelki egészség megelőzésével foglalkozó központ, mely az ilyen eredetű betegségek kialakulásának csökkenését jelentheti.

A központ feladatai közé tartozik a prevenciós programok hatékonyabb megvalósításában a lakosság széles körét elérő kampányszerű lelki betegségekkel összefüggő ismeretterjesztő előadások, programok szervezése.

A szűkös költségvetés miatt a kórház önerőből nem tudná finanszírozni az ilyen típusú fejlesztéseket, ezért nagy öröm az intézménynek, hogy sikeres elbírálást kapott a fent említett Európai Uniós pályázata és ezzel is támogatni tudja az itt élő lakosság lelki egészségét.

A lelki egészségfejlesztési központ bővebb információt a www.efimezotur.hu oldalon olvashatnak.

Név/cím: Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet

Telefon: 06 56 550 427 Email: titkarsag@mezoturikorhaz.hu