Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Mezőtúron

Sajtóközlemény

Pályázat címe: „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése Mezőtúron”

Pályázat azonosító száma: EFOP-2.2.19-17-2017-00021

Projekt megvalósításának kezdete: 2022.02.01.

Projekt fizikai határidejének befejezése: 2023.07.31.

Támogatás összege: 283 375 560.- Ft.

Támogatás mértéke: 100%

A projekt egyik kiemelt célja, hogy a betegek minél kevesebb időt töltsenek kórházban, hiszen a diagnosztikus vizsgálatok és az egyszerűbb, ambulánsan is elvégezhető ellátások, beavatkozások, valamint az utógondozás is megoldható az egynapos ellátás, illetve a járóbeteg-ellátás keretein belül.

Az így megtakarítható forrásokat a megelőzésre, az ellátás fejlesztésére és a rehabilitációra lehet fordítani. Ezzel csökkennek az infrastruktúra fenntartási költségei is.

Az egészségügyi ellátórendszer elmúlt években tapasztalt fejlődése, valamint új műtéti technikák megjelenése lehetővé teszi az úgynevezett egynapos ellátás széles körű hazai bevezetését.

A módszer előnye, hogy bizonyos műtéteknél a hosszú ápolás helyett a beavatkozást követő 24 órán belül a beteg hazatérhet a saját otthonába. Ez kíméletesebb megoldás a műtöttek számára, hiszen nem kell feleslegesen a kórházban maradniuk, így a fertőzés veszély, vagy a pszichés megterhelés a beteg számára lényegesen kisebb, és a beteg hamarabb visszatérhet családjához és munkahelyére.

A projekt keretében kiemelt fontosságú a digitális röntgen készülék beszerzése, illetve a diagnosztikai eszközök, sterilizátorok, műtő és sürgősségi eszközök, rehabilitációs eszközök, gasztroenterológiai eszközök beszerzése. Az orvosi tevékenységek mellett a kiemelt célok teljesülését segítik elő.

A járóbeteg szolgáltatások fejlesztése által leginkább közvetlenül érintett csoport az adott ellátórendszerhez tartozó lakosság, akik az ellátás minőségének javulását saját egészségügyi ellátásukon és állapotukon tapasztalhatják.

A kórházról és a fejlesztésekről az alábbi linken olvashatnak.

Kapcsolat:

Név/cím: Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet

Email: titkarsag@mezoturikorhaz.hu